BERGLYPOSTEN AUGUST 2017

Velkommen til nytt barnehageår til nye og gamle barn. En spesiell velkommen til nye barn som begynner i Bergly i august; Amalie, Ariam, Kidus, Mirjam og Noh. Senere i høst vil også Naomi komme. Så da vi er  fullt hus  Vi gleder oss til å bli kjent med dere alle sammen. Dette året starte vi opp med ni barn, 6 jenter og 3 gutter. Vi har stor tro på at dette blir en superfin gjeng med  mange herlige barn!

Nå i august har Joshline, Ignazio og Bernhard startet på Stuastølen og senere i løpet av høsten vil Betiel også gå over. Midt i august har Cecilia flyttet til annen barnehage. Vi ønsker de mange  lykke til videre.

I august vil hovedfokuset vårt være på å bli kjent med de nye barna, og gi alle en myk overgang til barnehagedagen. Selv for de gamle barna er det en stor forandring å komme tilbake til barnehagen igjen etter  sommerferien. Flere av deres gamle venner har flyttet over på Stuastølen og det kommer stadig inn nye barn. Dette gjør at vi trenger en periode på å bli kjent med hverandre, bli trygge og få gode rutiner. Vi har åpnet dagene med å følge barnas initiativ og ta ting i deres tempo. Vi sitter på gulvet, vi leker, vi synger, leser bøker, vi utforsker, spiller musikk instrument, danser og alt annet moro vi kan finne på. Det viktigste denne måneden er at nye barn blir trygge og godt kjent med oss voksne og i barnehagen. Dette kommer vi å   fortsette i neste måned også.

August har vært varierende vær, men vi har hatt fine dager både ute og inne. Det har vært fine turer med fuglematetur til andedammen, strandatur til Sponavikjo, hestetreff og blåbærtur i  Gullskar,  grisetreff i Gullberg, bringebær og bjørnebærtur i nærområdet og plommetur hos Kjersti. Og ikke minst så har vi feiret Amalie som ble 1 år! Stor dag :) Gratulerer til denne skjønne jenta!

Vi har også vandret med vogna og mat inn i skogen i Landåsen. Der spiste vi lunsj og koste oss masse. Det var også mye å se, lukte, smake på og undre seg over i skogen.  Veldig  imponert over to åringene som gikk fint hele turen uten å klage. Ute i barnehagen har vi fått nytt lekeaparat med klatreveg, rutsjebane og båt  nede ved sandkasse som Jakob (sønnen til Kjersti), samt Kjersti m.fl har fikset i sommerferien.

En dag var Stua gjengen på besøkt og testet lekeaparatene våres. Veldig kjekt å treffe våre gamle venner igjen. Av og til har vi hatt noen på besøk fra Stua når vi ikke er så mange. Det er gøy å se på at de store fra Stua og tok vare og viste omsorg for de små i Bergly.

I Bergly har vi månedlige tema med utganspunkt i rammeplanens fagområder. Framover skal vi fortsette å jobbe med frukt og bær og mengd, rom og form  som tema. Her skal vi ha mange spennende aktiviteter. Vi ser at gjengen i Bergly har mer og mer forståelse for sortering og plassering av lekene når vi rydder. Veldig bra!

Vi har også hatt omfattende småkrypstudier i august. Som dere kanskje har sett har vi mange skrukketroll, edderkopp og langbein. Barna synes det er fascinerende. Vi synger “lille Peter edderkopp” og på turer har vi sett larve og snegler og lurt litt på hva de holder på med.

Detteåret er det Joann, Ingebjørg, Esther, Sigrid og Madelen som skal jobbe i barnehagen. Esther og Sigrid går deltid, Ingebjørg jobber 4 dager i uken, mens Madelen kommer hver dag. Hun har praksisplass i barnehagen. Vi er veldig fornøyd med en god stab. De gjør en fantastisk jobb med alle barna.

Det går vannkopper i barnehagen. Barna kan gå i barnehagen når almenntilstanden er god. Husk at barnet må få en feber fri dag hjemme før det vært sendt til barnehagen.

Annen informasjon:

*Alt av klær, sko,smokker, tutteflaske og etc. som barnet har med i barnehagen skal være merket med barnets navn. Dette kan forhindre at noe forsvinner og hjelper til at ting kommer på rett plass. Det er fint om dere fyller opp med skiftetøy, ta gjerne med dobbelt av alt (genser, body, strømpebukser, sokker, bukser og lignende). Når det gjelder regnklær (og dresser) er det viktig å sjekke strikk under foten. Dette er viktig for at barnet skal ha en god dag, og slippe at vann kommer inn under buksa. Husk sjekke regntøy og dresser regelmessig.

*På hentedagene (fredag) må dere hjelpe oss med å holde porten og døren igjen, slik at barn ikke går ut av barnehagen. Når dere henter barnet, er vi takknemlig for dere hjelper barnet rydde litt av de lekene barnet leker med. Dette gjelder også når vi er ute.

*Velkommen til foreldremøte på Stua: onsdag 13.september kl.1800. Tenk gjerne igjennom om dere har saker dere ønsker å ta opp i foreldregruppa, dette er et bra tidspunkt på det.

Vi ønsker alle en fargerik september!

På vegne av personalet

Joann