BERGLYPOSTEN JANUAR 2018

Nå er vi kommet godt i gang med det nye året, og 2018 har allerede gitt oss noe flotte dager i barnehagen. Vi ser fram til et spennende nytt halvår i barnehagen. Nytt år og nye muligheter.

I januar måned har vi hatt noen kalde dager med liten smakebit av snø og regn med mye vind. Barna har akt, smakt og lekt i snøen, fått lage snømann og snøballer. Noen av de små i Bergly har prøvd rumpeakebrett for første gang og med litt hjelp og veiledning fra de voksne var de veldig glade. Vi hadde en kjempekjekk akedag. Vi har også gått på tur og brukt kroppen vår. Vi har utforsket vann, snø og is i naturen. Vi har også hoppet i dammene, en favorittaktivitet.

I rammeplan for barnehagen står det at barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av natur opplevinger og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Vi har hatt noen flotte turer denne måneden. Vi gikk opp til Andedammen for å mate fugler. Der var det mange fine ender og noen sultne måser som prøvde å stjele maten fra endene. Det synes de ikke var særlig snilt gjort. Vi har også beveget oss på lekeplassen i Nedre og Øvre Hageby, på Rema og i Gullhaugen.

I Gullhaugen laget vi bål og koste oss med fiskekaker til lunsj. Kjempekos! Av og til koste vi oss med varmmat som tomatsuppe, fiskekaker, graut og varm kakao til lunsj når vi kom tilbake fra turen. Like kjekt er det når de voksne har lovet en overraskelse på turen. Vi vil fremover prøve å komme på små turer innimellom som ikke trenger å være på mer enn maks en time. Turene trenger ikke alltid å være planlagte. Barna kan vise vei i nærområdet og barna kan bevege seg mot det de synes er spennende.

Vi har hatt brannøvelse i denne måneden. Det var ikke enkelt for de små da lyder fra røykvarslere gått. Noen har blitt redde og noen andre har latt seg som ingenting har skjedd. Vi kommer til å gjøre flere øvelser og forklaringer så de store kan lære seg hva de skal gjøre når de hører pipp lyder og hvor de skal hvis det begynner å brenne.

Vi har jobbet mye med fagområdet “ kropp, rørsle, mat og helse” i januar. Rammeplanen sier: «Gjennom arbeid med kropp, rørsle, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige rørsleerfaringer, inne og ute, året rundt.»

Vi kommer til å fortsette arbeidet med fagområdet også i februar.

Vi har hatt disco, spilt på instrumenter, brukt stemmen gjennom flotte samlinger av flinke barn. Snakkepakken er blitt brukt mye og vi har brukt forskjellige måter for å formidle eventyrene på. Dokketeater og fingerdokke er også som har blitt lest og fortalt. Eventyr som vi har hatt er “ Gutten som har vont i hode, magen, knærne og tærne” og “ Skinnvotten”.

Vi opplever også en økende interesse for puslespill og i bøker. Godt å se barna kommer til oss og spørre om puslespill og med bøker som de vil at vi skal lese for dem. Da kommer de fort flere barn til. De kan også sette seg med en bok i sofaen og ha litt alenetid.

Vi har også begynt å lage morsdagspresangene og dette skal være hemmelig. Vi har jobbet med noen barn om gangen, resten av barna var opptatte med annen aktivitet inne eller de andre har sov.

Vi kommer til å fortsette med gruppedelingen av lekegrupper og språkgrupper. Barna trives godt i mindre grupper, de får utfolde seg mer og de slipper å kjempe om oppmerksomheten til andre barn og voksne. Det er ikke alltid den planlagte aktivitet er blitt gjennomført, noen ganger må vi gjøre endringer av ulike grunner. Vi er også spontant gjeng, så er det noe vi vil droppe en dag til fordel for fint turvær, etc., så gjør vi det.

I uke 7 skal vi jobbe om ulike kulturene i barnehage og denne gangen skal vi ha Filippinene.

Fredag 23. februar skal vi ha karneval. Det skal ikke være noe kostyme press. Man kan bruke de man vil. De viktigste er at vi for en fin dag sammen.

Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk februar måned.

Joann