STUAPOSTEN AUGUST 2016,

Då er barnehageåret allerede godt i gang. Me har hatt ein god start på det nye året og veldig kjekt var det å starte opp i ein nyoppussa barnehage. Laminatet er borte til fordel for nypussa tregolv, veggane er malte, Kjersti har lagt skifer og dei fleste møblane er nye! Me har fått ein «ny» barnehage som me er veldig stolte av!

Me har brukt mykje av tida på å leike saman og å knytte vennskapsbånd. Rita, Deborah, Gracella og Liv Micheila er komt opp til oss frå Bergly. Emmanuel, Vilde Mitra og Liva er heilt nye hjå oss! Velkommen til alle saman!!

Rebekka Karlsen er og ny hjå oss i år. Ho er utdanna barne- og ungdomsarbeider. Ho skal etterkvart kjøre minibussen vår!

I kjøkkenhagen vår hadde spesielt potetene våre vokse godt i sommar.Me planta poteter i næringsrik jord frå Sim og dette gav resultat!

Potetene kom i ulike størrelsar. Alt frå pittesmå til nokre som var digre.

Me døypte dei raskt monsterpoteter! Borna var med å hausta, vaska dei og å pakke dei i poser! Håper dei smakte godt!

Allerede første veka gjekk me på tur til hytta vår i skogen. Her har me eit fantastisk leikeområde i skogen med bålplass. Ungane trives utruleg godt med leik mellom trær, busker og steiner! Til lunch steikte me heimedyrka poteter og dådyrbog på bålet, og me lagde havregrynsgraut. Ei full panne med graut forsvann på eit øyeblikk. Borna et veldig godt og utfordringen vår ligg i å koke nok graut. Me pleier tenke att dette må vere nok når me koker… men så viser det seg at me burde hatt meir…

På leikeplassen ved Bergly har me vore å leika og å plukka bringebær. Sjølvlaga syltetøy smakar kjempegodt!August er tida for bærplukking. Me har vore fleire turar i skogen for å plukke blåbær. Litt i koppen og litt i munnen, akkurat slik ein blåbærtur skal vere!

No har me ekstra fokus på fagområdet matematikk. Me jobbar med tal, former og figurar. Me har jobba med dette tidlegare og det er veldig kjekt å sjå at dei hugsar mykje att!

Spennande :)Ute har me fått mange nye traktorar, både gråtass traktorar og grønne John Deree traktorar. Ungane har følgt spent med når dei er blitt montert! Matheo har og gitt oss traktorar og gåbilar! Her er mykje god leik!

Eskene kan brukast til mykje

Me kunne ikkje la anledningen når «Tour des fjords» sykla over Litlabø gå frå oss. Me marsjerte ned til vegen med flagg i hendene og stilte oss opp! Og jammen var det verdt ventinga! Ledebilane

Om det er noko du undrar dykk over, om du har ris eller ros er det fint om du kontaktar barnehagen. Mob 454 25 901 eller på e-post: kjersti.karlsen@sklbb.noEller ein ettermiddag me er i gongen og skal gjere oss klar til bussen skal kjøre heim. Det er mange barn som skal skifte klær og det er mykje sko og ytterklede på golvet. Då kikker ein liten gut på meg med fortvilelse i både stemma og augene; Camilla, eg finn ikkje støvlane mine. Eg kikker meg rundt og ser dei ganske snart. Guten har dei på seg. Du har dei på deg svarar eg han. Han kikkar ned og stadfestar at det eg har sagt stemmer før han blid og fornøyd går ut og set seg i bussen!
kasta capser, buffer og. Ungane dykkar er flotte born, dei gir av seg sjølv, har eit smil på lur og me gleder oss til kvar dag me skal vere saman. Gullkorna kjem på rekke og rad. Som då ein gut sit ved bordet og plutseleg spør meg om eg veit kva «fatosten» er?!? Før eg får tenkte meg om og kome med eit svar seier guten; Det er ost på eit fat, onkel seier det heiiiile tida!
andre reklameeffekter ut vindauga til oss! Sirkuset av ledbiler, motorsykler, politimotorsyklar, politibilar og følgebilar vinka og tuta til oss! Og syklistane for som ein vind forbi oss!

Kjersti, Aleksander, Rebekka og Camilla